OVER WHAT ELS

Els van Heijst, de vrouw achter What Els Goldsmithing en gecertificeerd goudsmid en edelsteenkundige sinds 2010, mag zichzelf met recht dé goudsmid van Nijmegen noemen.

Haar creatieve uitingen, vakkundige kennis en vaardigheden en haar persoonlijke benadering maken haar de beste in haar vakgebied. Elk sieraad heeft namelijk een eigen verhaal en karakter. Dat is de filosofie van What Els – Dé goudsmid van Nijmegen.

Dé goudsmid van Nijmegen

Welk verhaal er achter een What Els-sieraad schuilt, bepaalt u. Hoe dat in het sieraad vorm gegeven wordt, bedenkt Els. Wat daar uit voort komt is een sieraad dat enig is in zijn soort – met een eigen karakter – gemaakt door dé goudsmid van Nijmegen en door uzelf.

Hoe What Els?! sieraden op maat maakt

Els: “Mensen komen naar me toe met hun verhaal. Een lieve opa die iets achtergelaten heeft, de geboorte van het eerste kleinkind of een verhaal over hun eigen leven. Ze willen graag op een fijne manier elke dag aan die persoon of aan dat verhaal herinnerd worden.

We bespreken hun verhaal vervolgens samen – soms hele middagen, soms een half uurtje – tot ik genoeg inspiratie heb om het verhaal vorm te geven in een sieraad. Een ketting met de geluksmunt van opa er in verwerkt, een geboortebedeltje als kindersieraad of een armband met typische vormen die staan voor een gebeurtenis of persoon.

Op die manier geef ik elk sieraad zijn eigen karakter mee, zodat het verhaal dat er achter schuilt een leven lang mee gaat.”

Curriculum Vitae

over Els van Heijst

’15/’nu What Els Goldsmithing Atelier Nijmegen What Els?! Goldsmithing bij de Smeltkroes in het Honigcomplex .
’10/’15 What Els Goldsmithing Atelier Roermond What Els?! Goldsmithing voor jouw persoonlijke sieraden.
’09/’12 Technicum Noord Antwerpen (TNA) Opleiding Edelsteenzetten, certificaten behaald.
’05/’09 De Vakschool Schoonhoven  Goudsmid/Ondernemer niveau 4 versneld, diploma behaald.
’07/’08 F.E.E.G. European Gemmologist. Europees edelsteenkundige diploma, behaald.
’07/’08 De Vakschool Schoonhoven, Extra Leerjaar Speciale Technieken en Uitwisselingsproject Staatlichen Zeichenakademie Hanau, Duitsland.
’00/’04 Sint Lucas Boxtel Reclame, Presentatie en Communicatie, diploma behaald.